top of page

Hoe kies je de hoofdbedekking die bij jou past?

Heeft u haarverlies als gevolg van chemotherapie, medicijn gebruik of alopecia en besluit u om geen pruik of iets anders naast uw pruik te dragen.

Voor veel vrouwen voelt dit alsof je een stukje van jezelf verliest. Juist daarom wil je je hoofd bedekken op een manier die bij jou past. En waar jij je zeker bij voelt. Maar waar moet je op letten en welke mogelijkheden zijn er. Ik help jou graag met tips en informatie over haarwerken, sjaatjes, petjes en mutsjes. Er zijn vele soorten voor zowel de dag als de nacht. Er is altijd een oplossing waar u zich prettig bij voelt  en die past bij jouw persoonlijkheid en kledingstijl. Neem contact met mij  op zodat je snel weet hoe je jouw hoofd comfortabel én leuk kunt bedekken.

Mutsjes

Mutsjes blijken in de praktijk praktisch: u zet ze namelijk gemakkelijk en snel op en af. Het draagcomfort en wasbaarheid lopen uiteen. Het advies is om naast uw haarwerk enkele mutsjes te kopen. Dit is praktisch, omdat een mutsje eens in de zoveel tijd in verband met transpiratie gewassen dient te worden.  Er is ook een verschil tussen een dag en nachtmutsjes. Een nachtmutsje is vooral zacht en warm en biedt veel comfort. Nachtmutsjes worden vooral gebruikt om uw hoofdhuid warm te houden. 

Sjaals

Met sjaals kunt u door het wikkelen en knopen wat meer volume rond uw hoofd creëren. Dit extra volume verbergt het volume verlies door het ontbreken van uw eigen haar. Bij sjaals is vooral de elasticiteit van het materiaal belangrijk. Sjaals van elastisch materiaal lenen zich namelijk veel beter voor het wikkelen. Het wikkelen en knopen vraagt namelijk soepel bewegende armen. Hierdoor is het dragen van een sjaal helaas niet voor iedereen weggelegd. Heeft u een sjaal wens, is dit belangrijk om rekening mee te houden, wanneer u een operatie moet ondergaan waarbij uw okselklieren worden verwijderd.

Petten

Petten zijn er in alle vormen en maten, zo heb je ook petten met een klep. Dit hoofddeksel staat weer heel anders dan een mutsje of sjaal.  Meestal voelt de pet ook anders aan, doordat hij wat strakker om het hoofd zit. Let erop dat de randen van de pet ruim over de haarlijn vallen. Belangrijk is waar u zich prettig bij voelt. Ook een alternatief haarwerk moet aansluiten bij uw persoonlijkheid.

 

Zomercollectie 2024

bottom of page